Födelsedagsbarn [16/11-09]

Idag så fyller Maggie Gyllenhaal 32 år. Den första film jag kommer ihåg henne ifrån är Donnie Darko, där hon spelar storasyster åt huvudrollen, som spelas av hennes lillebror i verkligheten; Jake Gyllenhaal (Brokeback Mountain, The Day After Tomorrow, etc).

  Sedan dess har hon dykt upp i filmer som till exempel Trust The Man, Stranger Than Fiction, SherryBaby, Mona Lisas Leende och sist, men inte minst The Dark Knight – i vilken hon tog över rollen som Rachel Dawes efter Katie Holmes (och som jag dessutom tycker att hon gör mycket bättre, Maggie alltså, inte Katie). Hon är gift, och har en dotter med Peter Sarsgaard (en skådespelare som jag tycker är riktigt bra), som varit med i bland annat; Boy’s Don’t Cry, The Skeleton Key och Dead Man Walking. Han är även med i filmen Orphan, som jag verkligen vill se. Trailern var ruskigt bra. Den borde komma ut på DVD snart, om den nu inte redan gjort det. Detta måste kollas upp.

Marg Helgenberger, mest känd från TV-serien CSI, fyller 51 år. Hon har även varit med i annat, som till exempel; Knackarna (The Tommyknockers, baserad på boken av Stephen King), Species (båda filmerna), Bad Boys och Tootsie.

goonies

Sista födelsedagsbarnet för dagen är Martha Plimpton, hon som spelade Stef i The Goonies (Dödskallegänget), som fyller 39 år. Och jag kan ju säga på en gång vad det blir för film att se på ikväll. Just det… en av de bästa filmer som gjorts under 80-talet (tycker jag i alla fall) och som fortfarande är lika bra. Det är väll som de säger: ”Goonies never say die”.

Sedan så blir det även något Maggie Gyllenhaal. Det lutar mest åt Stranger Than Fiction, eftersom det inte var så längesen vi tittade på The Dark Knight – vilket annars hade varit ett självklart val.

  / Ricky

THE END

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: