Favoriter ur filmhyllan: B

Bad Boys

Will Smith och Martin Lawrence tillsammans för första gången som de okontrollerade och rappkäftade Miami-poliserna Mike Lowrey och Marcus Burnett. Det är explosioner och vilda biljakter om vartannat. Detta är en action/komedi som måste ses, om man nu inte har sett den. För regin står Michael Bay (som äver regisserade uppföljaren) samt andra filmer som Transformers, The Island, Armageddon och Pearl Harbor. Han har även producerat en del av de remakes som gjorts på gamla skräckfilmer den senaste tiden.

Bad Boys II

Uppföljaren till förgående film, denna gång med ännu mera explosioner och ännu vildare biljakter. Den här tycker jag nästan bättre om än den första. Förutom Smith och Lawrence så medverkar bland annat våran svenska stolthet Peter Stormare i den.

Bad Taste

Första långfilmen av Peter Jackson, mannen som regisserade Sagan Om Ringen-filmerna (eller filmen, om man nu är som jag och ser de tre delarna som en enda film). Detta är en riktig kultfilm, om utomjordingar som invaderar en liten stad på Nya Zeeland. Några specialsoldater får i uppdrag att stoppa dessa, vilket leder till en hejdlös slakt. För alla som gillar splatter är denna film ett måste.

Batman

Tim Burtons första film om den maskerade hämnaren. Michael Keaton spelar huvudrollen och som skurken Jokern ser vi ingen mindre än Jack Nicholson.  Även Kim Basinger är med i denna klassiker från 1989.

Batman Returns

Den andra filmen som Tim Burton gjorde och Michael Keaton spelar forfarande rollen som Batman. I andra roller ser vi bland annat Danny DeVito (Penguin), Michelle Pfeiffer (Catwoman) och Christopher Walken. Detta är fortfarande min favorit av de båda.

Bee Movie

Animerad komedi med Jerry Seinfeld (som även skrivit och producerat). Den handlar om arbetsbiet Barry som en dag får möjligheten att lämna den ”tråkiga” bikupan och ge sig ut i världen tillsammans med pollenpiloterna på jakt efter nektar. Men när Barry bryter mot en av grundreglerna och börjar prata med en människa startar en händelseutveckling som visar att även ett litet bi kan göra stor skillnad.

Behind The Mask: The Rise Of Leslie Vernon

Filmer börjar i stil som en dokumentär av en filmstudent som snubblar över ett scoop. Hon har fått chansen att följa med och filma en psykopat, Leslie Vernon – som vill bli historiens största och värsta seriemördare.

En bit in i filmen övergår det till att se ut som en vanlig spelfilm, men på ett jävligt snyggt sett (tycker jag). Ett stort plus är att min favorit inom skräckgenren är med; Robert Englund. Den här är mycket sevärd.

Big Trouble In Little China

En film av John Carpenter (Halloween, I Skräckens Skugga, Vampires, mfl) med Kurt Russell i huvudrollen rom lastbilschauffören Jack Burton. Jag tänker inte skriva så mycket om denna, utan rekommenderar alla att se den istället.

The Big White

Robin Williams spelar Paul, som driver en resebyrå i Alaska. Paul är väldigt duktig på att spendera de pengar han tjänar och har därför dragit på sig en massa skulder och avbetalningar. När hans bror försvinner spårlöst ser han därför sin chans att kamma hem livförsäkringen på 1 miljon. Men försäkringsbolaget vill inte betala ut några pengar bara fem år efter försvinnandet, om det nu inte finns några starka bevis på att han verkligen är borta. Paul hittar då ett lik i en container och får en idé… ja, resten får ni fundera ut själva. Därmed skulle alla Pauls problem vara lösta. Eller skulle de verkligen det?

Black Sheep

Detta är en splatterfilm som jag tycker alla borde se. Vad får man om man blandar den (g)ulligaste av varelser och otillåtet preparat för ökad produktion? Jo, mänsklighetens fiende nummer ett. Muterade freaks med obeveklig drift att döda.

Blodet flödar i denna skrattfest, med effekter gjorda av teamet bakom Sagan Om Ringen.

Black Snake Moan

Samuel L. Jackson och Christina Ricci i en fantastisk berättelse om tro, förlust och kärlek. En osannolik vänskap och bluesmusikens makt att gottgöra gamla synder.

Blow

Filmen om George Jungs liv och om priset han fick betala för sin egen variant av The American Dream. George Jung var kungen på drogmarkanden under 70-talet. Johnny Depp är fenomenalt bra i huvudrollen.

Boiler Room

Seth Davis (Giovanni Ribisi) börjar jobba på en börsmäklarfirma. Till en börjar ser det ut som den perfekta vägen till rikedom, men när han ser kollegorna bli rikare och rikare medans kunderna blir fattigare och fattigare, blir han nyfiken på hur det egentligen kan komma sig att firman går så bra. Denna nyfikenhet kan kosta honom allt… I filmen ser vi en rad stora ”unga” namn, som bland annat Vin Diesel, Scott Caan, Jamie Kennedy och Ben Affleck.

Boogie Nights

Denna måste bara ses. Inget snack om saken. Med bland annat Mark Wahlberg, Burt Reynolds, Julianne Moore och John C. Reilly.

Boys Don’t Cry

Hilary Swank vann Oscar för bästa kvinnliga huvudroll med denna film, baserad på den verkligen historien om Brandon Teena. Detta är en film som man verkligen blir berörd av på många sett.

Braindead (alt. titel Dead Alive)

Peter Jacksons andra splatterfilm. Detta är en av hans bättre filmer, om man räknar bort Sagan Om Ringen. Jag tycker verkligen att han borde göra fler sådana här i framtiden. Filmen handlar om Lionel, vars mor blir biten av en råttapa på zoo och det dröjer inte länge förens hon förvandlats till en zombie. Och sedan så blir allt fler och fler smittade. Lionel försöker gömma zombierna i källaren, men till sist går det inte att hålla dem kvar där och han tvingas att utplåna dem – bland annat med en gräsklippare. Blod, tarmar och och kroppsdelar av olika slag flyger hit och dit.

The Butterfly Effect

Denna film bevisar att Ashton Kutcher är så mycket mer än sin fjantiga rollkaraktär Michael i That 70’s Show. Han är riktigt bra och jag tycker utan tvekan att han borde göra mer liknande filmer.

  / Ricky

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: