Födelsedagsbarn [03/12-09]

Allas våran Jungel-George, Brendan Fraser fyller 41 år. Det har varit mycket komedier för denna skådespelare, men på senare tid även actionfyllda äventyr (fast visst, med en hel del komiska inslag i). Han var i början av 90-talet med i filmen Encino Man (eller som den hette här i Europa: California Man) tillsammans med Sean Astin (Mikey i The Goonies – Dödskallegänget, och numera känd som hobbiten Sam i Sagan Om Ringen) och Pauly Shore. Brendan har även spelat Link (hans karaktär från Encino Man) i två andra filmer som Pauly Shore gjort.

  Sedan dess har han bland annat gjort storfilmer som Mumien-trilogin, Bläckhjärta och Resan Till Jordens Medelpunkt. Av dessa så gillar jag de två första Mumien-filmerna (den första är definitivt bäst) och Bläckhjärta. Resan Till Jordens Medelpunkt var ingen direkt höjdare. Nu såg förvisso vi inte den i 3D, såsom så många filmer verkar ska vara i nuförtiden, utan vi såg den i vanlig 2D-version, men ändå. Effekterna var långt ifrån det bästa jag sett. Den ses på egen risk kanske, så att säga.

  Julianne Moore – 49 år. Denna rödhåriga skådespelerska har varit med i filmer som bland annat Boogie Nights, I’m Not There, Children Of Men, Short Cuts och The Big Lebowski. Hon tog även över rollen som Clarice Starling efter Jodie Foster i Hannibal, uppföljaren till När Lammen Tystnar. Och hon har även varit med i Gus Van Sants remake av den gamla klassikern Psycho.

  Och sist en som blir lika gammal som förgående aktris, nämligen Daryl Hannah. Senast hon gjorde något som är sevärt, av det jag har sett med henne, så måste det vara Kill Bill. Andra filmer värda att se som hon är med i är Blade Runner, Den Osynlige Mannen och varför inte Splash.

  / Ricky

THE END

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: