Att låna film på bibliotek

Jag tycker det är fantastiskt att man kan låna film – speciellt DVD:er – på bibliotek, och jag brukar låna sådana en hel del. För det första så kostar det ingenting och för det andra så får du oftast låna dem i en hel vecka. Vilket du inte får på någon videobutik, inte på någon som jag känner till i alla fall.

En sak som dock är tråkigt (och då tillägger jag, extremt jävla tråkigt) är att det ibland inte går att se på en del av dessa filmer, på grund av repiga och smutsiga discar. Visst, det går an om det är några smårepor som endast är lite ytliga (det klarar nämligen vilken DVD-spelare som helst av)… men när det ser ut som om folk har skrapat sina bilrutar med dem är det ju bara för tragiskt. Vafan är det för fel på dessa människor? Bara för att det är gratis och inte ens eget betyder det inte att man kan, eller får, behandla saker hur som helst. Det är ju inte roligt för andra som lånar filmerna nästa gång.

Ikväll så var det tänkt att vi (jag och min fru) skulle se på två stycken DVD-filmer som vi hade lånat på vårat lokala bibliotek. Men så vart dock inte fallet, då det visade sig att båda dessa var så förstörda – med repor större än en glaciärspricka och fulla av flottiga hand/fingervatryck – att det inte ens gick att komma in på startmenyerna. Så jäkla bittert.

Ska det verkligen behöva vara så? Nej, det tycker jag inte. För kan man inte ta hänsyn och vara försiktig med andras egendom (även om det nu i detta fall är saker som tillhör ett allmänt bibliotek) så tycker jag att man ska ge fan i att låna med sig sådant hem.

Brukar ni låna filmer på erat bibliotek? Och om ni nu gör det, hur brukar kvalitén på dessa vara?

  / Ricky

Annonser

Ett svar to “Att låna film på bibliotek”

  1. Jag kan inget annat än att hålla med dig. Speciellt när det gällde filmen Den magiska leksaksaffären som jag verkligen hade stora förhoppningar om.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: