Födelsedagsbarn [07/12-09]

Idag, måndag den 7 december, fyller en man som kanske är mer känd som musiker än som skådespelare, trots att han varit med i nästan 30 filmer. Han är en av mina absoluta favoriter, mestadels då inom musiken, men jag tycker även att han är en grym skådespelare. Mina damer och herrar, idag fyllda 60 år…    {trumvirvel}     Tom Waits!

  Han är god vän med regissören Frances Ford Coppola och har medverkat i en del av dennes filmer, bland annat i Dracula. I den gör han ett fantastiskt rollporträtt som den galne Renfield. Jag bara älskar scenen när han vill ha en liten kattunge att leka med. Ni som har sett filmen vet säkert vilken jag menar.

  Andra filmer som han är med i är bland annat: Short Cuts, Mystery Men, The Fisher King, Domino och Wristcutters: A Love Story.

Han är även aktuell i biofilmen The Imaginarium of Doctor Parnassus – vilket även är den sista filmen Heath Ledger medverkade i, innan han tragiskt gick bort halvvägs under inspelningen och fick produktionen att temporärt läggas ner. Man skrev dock om Ledgers roll och skådespelare som Johnny Depp, Jude Law, och Colin Farrell anlitades för att spela fysiskt förändrade versioner av samma rollfigur allteftersom denna reser genom olika dimensioner. Det är en film jag verkligen vill se.

Många gratulationer till en mycket talangfull man.

  / Ricky

THE END

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: