Födelsedagsbarn [03/01-10]

Den tredje januari 2010 och fler födelsedagar att fira.

Först ut så har vi skådespelaren, och numera lika kända regissören, Mel Gibson som fyller 54 år. Och han har ju faktiskt gjort en hel del bra filmer genom åren, som till exempel Mad Max-filmerna, Maverick och Signs. Den senaste, Edge Of Darkness, som lär dyka upp på bio snart (om den nu inte redan har gjort det) verkar sevärd.

Och vad gäller de filmer som han har regisserat: Mannen Utan Ansikte, Braveheart, The Passion Of The Christ och Apocalypto – så är det en av dessa jag inte tycker om. Gissa vilken? Jo, nämligen… den sistnämnda. Inte en favorit alls. Mannen Utan Ansikte är väll egentligen inte heller världens hit, men helt okej. Braveheart är riktigt outstanding, och detsamma gäller The Passion Of The Christ – vilket jag tycker, trots många negativa åsikter om den, är en av de bästa filmatiseringar av just den händelsen. Den är för brutal och blodig kanske en del gnäller om… men vafan, inte tror jag att dem kittlade Jesus med små lena dammvippor, för romarna var då inge gullgossar inte. Nej, utan hårda barbariska jävlar. Men nu ska vi inte fördjupa oss i det.

Dagens andra födelsedagsbarn är Dabney Coleman – 78 år. Har varit med i filmer som bland annat Nyinflyttade I Beverly Hills, Amos & Andrew, Tootsie, 9 To 5 och Stuart Little.

Jaha, det var dagens födelsedagsbarn det… så grattis till dem. Får se om det blir att titta på något med Mel Gibson idag.

  / Ricky

Annonser

Ett svar to “Födelsedagsbarn [03/01-10]”

  1. Han blir ju bara sexigare med åren!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: