Födelsedagsbarn/In memoriam: Heath Ledger & Anthony Perkins [2010-04-04]

Idag skulle två stora skådespelare ha fyllt år om de inte lämnat denna värld allt för tidigt. Därför tycker jag att det verkligen är värt att minnas dessa.

  Först ut så har vi Heath Ledger, som hade fyllt 31 år om han fortfarande varit i livet. När jag fick reda på att han dött så hamnade jag i ett mindre chocktillstånd. Skojjar inte. Jag kunde inte fatta att det var sant. Han som hade en mycket lovande och lång karriär framför sig. Så vart dock ej fallet. Istället får vi minnas honom för alla de fantastiska roller han gestalade innan han gick bort, som till exempel i Candy, Brokeback Mountain, Monster’s Ball, Ned Kelly, 10 Orsaker Att Hata Dig, Patrioten, I’m Not There, En Riddares Historia, The Imaginarium Of Doctor Parnassus och självklart som skurken Jokern i The Dark Knight, för vilken han vann en Oscar efter sin död.

  Den andra vi ska minnas just idag är ingen mindre än Anthony Perkins, mest känd som Norman Bates i Alfred Hitchcocks klassiker Psycho från 1960. Rollen som Bates repriserade Perkins i två uppföljare, varav den andra av dessa regisserade han själv. Mot slutet gjorde han mycket skräck/thriller-filmer för TV, bland annat Dauther Of Darkness, I’m Dangerous Tonight och In The Deep Woods. En annan minnesvärd film med honom är Edge Of Sanity, vilken är (eller då var) en modern tolkning av Dr. Jekyll & Mr. Hyde.

  Här kommer en liten nördfakta för er som kanske inte redan visste det: Anthony Perkins avled 1992 i AIDS. Hans hustru, Berry Berenson, var en av alla de passagerare som omkom i 11 september-attackerna 2001. Hon fanns ombord på det första flygplanet som flög in i World Trade Center.

Må dessa vila i frid och för alltid bli ihågkomna.

  / Ricky

Annonser

2 svar to “Födelsedagsbarn/In memoriam: Heath Ledger & Anthony Perkins [2010-04-04]”

  1. RICKY!!! vafan!
    Igår fyllde Lisa Ray år och inte ett ord i bloggen. vavavavava? 😛

  2. Hej! Hur är det med dig idag? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: