The Open Road

Har under kvällen tittat på denna film och kände att jag bara tvungen att skriva någonting om den. Nedan följer säkerligen några spoilers, så om du inte vill veta allt för mycket, undvik då att läsa detta inlägg.

Men för att göra historien kort: Justin Timberlake spelar en inte allt för lyckad basebollspelare med författardrömmar. Han får ett samtal om att hans mamma har hamnat på sjukhus och att hennes tillstånd inte är det bästa. Hon ber sonen leta upp sin far (spelad av den Oscar-belönade Jeff Bridges), ett avdankat basebollproffs, för att ta med honom till sjukhuset innan hon opereras. Sonen och fadern har inte haft någon kontakt på flera år. Men då detta är moderns sista önskan, eller något liknande, typ, skulle man kunna säga. Och efter många om och men så lyckas han till sist få med sig fadern.

Jag tyckte faktiskt att det var en riktigt bra film. Justin Timberlake förvånade som skådespelare. Kanske inte den bästa, men helt okej. Och Jeff Bridges insats behöver vi inte ens gå in på. Han är bra i allt han gör.

Detta är verkligen en film för alla som gillar filmer i stil med till exempel Elizabethtown. Filmer om ett visst sökande efter något som tycks ha tappats bort någonstans längsmed vägen. Och som alltid i slutändan visar sig vara en själv. Då skulle även en annan Jeff Bridges-rulle passa in, nämligen Crazy Heart (med vilken han vann sin Oscar för bästa manliga skådespelare). Det var i alla fall dessa två filmer, alltså Elizabethtown och Crazy Heart, som ploppade upp i skallen på mig. Denna film kändes lite som blanding av de båda.

Den rekommenderas varmt. Se trailern nedan.

  / Ricky

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: